Parklaan 46 B-2300 Turnhout, Belgium   +32 14 720275   info@horsten.be
CHINA
BRUSSELS

NEWS

PERSBERICHT - Horsten International kondigt strategisch partnership aan met Fusion Partners
15.6.2019

 

Herentals - 13 juni 2019.

Paul Van Eynde - voormalig CEO van ING Investment Management in België - richt Fusion Partners op. Fusion Partners wordt een Europees-Chinese investeringsmaatschappij die projecten, investeringen, ondernemers en kapitaal uit beide regio's in twee richtingen aan het werk wil zetten. Naast Paul Van Eynde zijn de belangrijkste investeerders Wim Heylen en Didier Clerx - respectievelijk de voorzitter en CEO van Heylen Group.

De ondernemers in Fusion Partners hebben sterke netwerken in de Europees-Chinese handelsgemeenschap en zijn bereid om kapitaal te investeren in transcontinentale projecten van scale-up bedrijven. De ambities van Fusion Partners zijn dan ook zeer concreet: de volgende 6 maanden willen ze 2 tot 5 miljoen euro investeren in concrete transcontinentale projecten. De komende twee jaar zal er ook tussen de 50 en 75 miljoen euro worden opgehaald bij zowel Europese als Chinese ondernemer-investeerders. 

Naast concrete investeringen in Europees-Chinese projecten, neemt Fusion Partners een minderheidsbelang van 25% in Horsten International. Horsten International heeft meer dan 20 jaar ervaring in het adviseren en begeleiden van Belgische bedrijven die ondernemen in China. Door de intense samenwerking met Horsten International kan Fusion Partners beroep doen op de jarenlange expertise van de adviesverlener. Het netwerk, de expertise en financiële slagkracht van Fusion Partners biedt Horsten International dan weer de mogelijkheden om verder te groeien.

Wim Heylen, oprichter Heylen Group en investeerder in Fusion Partners, legt uit: “De mensen rondom mij en ikzelf zijn gepassioneerd bezig met lokaal ondernemerschap, maar we moeten ook verder durven te kijken. Ik heb daarom besloten om actief een initiatief te nemen, waarbij we een graantje meepikken van de enorme economische groei in China.”

Paul Van Eynde, Managing Director van Fusion Partners voegt toe: “Na 23 jaar ervaring in investeringen in verschillende continenten, wil ik mijn expertise gebruiken om de banden aan te halen tussen de Europese en Chinese ondernemersgemeenschap. Ook de samenwerking van Fusion Partners met Horsten International kadert in die ambitie. De ervaring van Horsten International bleek in het verleden al erg waardevol in Belgisch-Europese projecten in de Chinese markt. Een participatie leek voor beide partijen snel de juiste manier om onze samenwerking te consolideren.”

Ook Bart Horsten, Managing Director van Horsten International, ziet enkel voordelen: “Fusion Partners heeft het netwerk, de expertise en financiële slagkracht die ons meer mogelijkheden biedt om in te spelen op de uitdagingen en opportuniteiten in China. De Chinese markt verandert erg snel en beheerst meer en meer de globale economie. Onze expertise en kennis van de Chinese markt en aanwezigheid van ons team ter plaatse, bieden alle kansen om deze unieke samenwerking te laten slagen.” 

Voor meer informatie: paul@fusionpartners.eu - bart@horsten.be

Voor meer informatie over Fusion Partners en Heylen Group: fusionpartners.eu - www.heylengroup.com

 
 
< back to overview