Parklaan 46 B-2300 Turnhout, Belgium   +32 14 720275   info@horsten.be
CHINA
BRUSSELS

NEWS

Live Webinar 'In het spoor van de Nieuwe Zijderoute' - 8 oktober 2020
1.9.2020

Op donderdag 8 oktober zal Bart Horsten deelnemen aan een panelgesprek met verschillende (China) experts tijdens een live webinar, georganiseerd door Unizo, de ondernemersorganisatie die ondernemers, zelfstandigen, KMO's en vrije beroepen in Vlaanderen en Brussel verenigt.

Tot voor kort werden goederen van en naar China hoofdzakelijk via lucht- of zeevracht getransporteerd. Transport over zee mag dan misschien goedkoper zijn, het duurt aanzienlijk langer dan via de lucht. Dat laatste is dan wel weer snel, maar ook zeer duur.De Chinese overheid investeerde daarom de afgelopen jaren in een spoorverbinding tussen China en Europa, die we kennen als DE NIEUWE ZIJDEROUTE. Deze nieuwe handelsroute is een extra optie en tegelijk een gulden middenweg tussen lucht- en zeevracht. 

Als je als importeur of exporteur reeds zaken doet met China of als je hierover graag meer wil weten, volg dan zeker dit live webinar rond de Nieuwe Zijderoute! Er zal tijdens de workshop ook aandacht besteed worden aan de economische situatie post-corona. 

Het programma is als volgt:

  • 19u30 Verwelkoming door Koen De Ridder, Adviseur Internationaal UNIZO
  • 19u40 “België en het Belt and Road Initiative – een inleiding” door Bram Amkreutz, Voormalig General Manager van Luiks Railplatform
  • 20u00 “Per spoor van en naar China – een praktische uiteenzetting” door Bart Vanhoorne, Ocean Gate Logistics
  • 20u20 Panelgesprek: 5 experts over de Nieuwe Zijderoute vanuit verschillende standpunten
  • 21u00 Q&A

Om in te schrijven voor het live webinar, klik hier.

 
 
< back to overview